Die hofstat daer dat huys op plach te staan

pub-skn-4.jpgdonderdag 10 maart 2022 12:02

Recent onderzoek naar kastelen en buitenplaatsen, Deel 4 in de publicatiereeks van Stichting Kastelenstudies Nederland

Eind februari 2022 verscheen de vierde bundel met wetenschappelijke artikelen over recent onderzoek naar kastelen en buitenplaatsen in Nederland. De bundel is uitgebracht door de Stichting Kastelenstudies Nederland, in samenwerking met SPA-uitgevers uit Zwolle. Verschillende stichtingen en fondsen hebben er financieel aan bijgedragen. Zo ook de Nederlandse Kastelen Stichting.

De bundel van 270 pagina’s is gevuld met artikelen van uiteenlopende aard en staat voor een deel in het teken van hernieuwd onderzoek. Dat wil zeggen, onderzoek naar kastelen en buitenplaatsen waarvan we dachten dat we er al alles van wisten. Het levert verrassende resultaten op. Zo bevat dit boek artikelen over de wederwaardigheden van kasteel Oud Haerlem, de zoektocht naar de burcht van graaf Dirk III te Vlaardingen, de bouwgeschiedenis van het kasteel Batenburg en van de donjon van de ruïne van Teylingen. Het doet verslag van de vondst van een deel van kasteel De Blauwe Toren te Gorinchem. Daarnaast vindt u in de inhoud onder meer ook de heropening van de cold-case van het Amsterdamse kasteel, een discussie over de positie van het Gravensteen te Leiden en is er aandacht voor de rol van Het Huys ten Donck in de Tweede Wereldoorlog.

Die hofstat daer dat huys op plach te staan is mede door de toegankelijke toon een uniek naslagwerk en een must voor iedereen die belangstelling heeft voor kastelen en buitenplaatsen. 

Kostprijs: €34,95 excl. verzendkosten. 

De bundel is te koop bij SPA-uitgevers in Zwolle en via uw lokale boekhandel.

ISBN: 978-90-8932-066-7

« Terug

Sluiten