Giften

De Nederlandse Kastelenstichting (NKS) is een ANBI-stichting, dit betekent dat uw gift of periodieke schenking fiscaal aftrekbaar is. Hieronder in het kort een overzicht van de mogelijkheden. Heeft u hierover vragen hebben dan kunt u contact opnemen met ons via info@kastelen.nl of 033-5100577 (als u een kort bericht achterlaat wordt u teruggebeld):

  • Periodieke schenking
    Als u uw giften voor minimaal vijf jaar vastlegt in een schenkingsovereenkomst, ontvangt u van de Belastingdienst een groot deel terug. Dat kan, afhankelijk van uw situatie, oplopen tot maximaal 49,50% (in 2024). De NKS is een culturele ANBI waardoor u de aftrek met 25% mag verhogen met een maximum van € 1.250,-. Mocht u hier belangstelling voor hebben, stuurt u dan een e-mail naar info@kastelen.nl.

  • Eenmalige gift
    Een eenmalige gift is fiscaal aftrekbaar in uw aangifte inkomstenbelasting als u boven de drempel van 1% van uw drempelinkomen schenkt tot een maximum van 10% van uw drempelinkomen. De NKS is een culturele ANBI waardoor u de aftrek met 25% mag verhogen met een maximum van € 1.250,-.

  • Legaten of Erfstellingen
    Als u ons opneemt in uw testament dan hoeft de NKS hierover geen erfbelasting te betalen. U kunt in uw testament ook een specifiek doel opnemen, bijvoorbeeld het Publicatiefonds. U kunt contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

Voor meer informatie over fiscaalaftrekbaarheid kunt u terecht op de website van de belastingdienst.

Sluiten