Lezingen

De Nederlandse Kastelenstichting organiseert lezingen waar de nieuwste inzichten en ontwikkelingen op het gebied van (de bescherming) van kastelen en buitenplaatsen worden gedeeld. De lezingen zijn voor een breed publiek toegankelijk.

's-Graveland_SchaepEnBurgh_2014_AlbertSpeelman

Lezing Kasteel Duivenvoorde, Voorschoten

In de sfeervolle Marotzaal van kasteel Duivenvoorde gaf conservator Simone Nieuwenbroek op zondag 23 april jl. een mooie inleiding op de tentoonstelling Franje & Oranje.

Vervolgens werden de gasten van de NKS en Duivenvoorde door de kundige en onderhoudende kasteelgidsen langs de tentoonstelling geleid. Aanleiding voor Franje & Oranje is 10 jaar koningschap van Koning Willem-Alexander en belicht de historische banden tussen de Oranjes en de bewoners van Duivenvoorde. Het was een geweldige middag. 

De tentoonstelling is tot eind september te zien. Meer info via www.kasteelduivenvoorde.nl . Ook geïnteresseerd in onze lezingen en rondleidingen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. 

 Duivenvoorde

Lezing Paleis Het Loo

Op 17 februari 2023 organiseerde NKS in samenwerking met Paleis Het Loo een lezing door senior conservator Johan de Haan. Deze lezing stond in het teken van de vondsten die bij het onderzoek voor de verbouwing van het paleis aan het licht zijn gekomen. We konden rekenen op een zeer grote belangstelling! 

Foto lezing Het Loo

Sluiten