Epema State verkocht aan Stichting Stinze-Stiens

epema-derwig-landscape.jpgdonderdag 24 februari 2022 11:52

De Nederlandse Kastelenstichting feliciteert de Stichting Stinze-Stiens en jonkheer Tjalling van Eysinga met de koopovereenkomst betreffende Landgoed Epemastate, dat enige tijd geleden door Van Eysinga te koop werd aangeboden.

Van Eysinga lichtte zijn motivatie voor verkoop als volgt toe: 'Mijn kinderen hebben er geen belang bij...Ik kan Epemastate dus beter verkopen en er goede eigenaren voor vinden en een mooie bestemming aan geven.'

De Nederlandse Kastelen is verheugd dat Stichting Stinze-Stiens de nieuwe eigenaar is geworden. De ensemblewaarde van Landgoed Epemastate, waaronder de historische bebouwing, het interieur, de tuinen en het park, is met de aankoop gewaarborgd.

De Stichting Stinze-Stiens, opgericht in 2021 door het echtpaar Willem van Riemsdijk en Trudy van Riemsdijk-Zandee, ondersteunt het behoud en de ontwikkeling van historisch belangrijke landgoederen, parken en tuinen in Friesland, bij voorkeur wanneer er sprake is van historisch belangrijke stinzenflora. De Stichting Stinze-Stiens is naast het waarborgen van goede zorg voor het monumentale huis, voornemens om een nieuwe impuls te geven aan het park door de aanwezige stinzenflora verder te ontwikkelen.

Met de aankoop van Epemastate door Stichting Stinze-Stiens blijft het landgoed behouden voor de provincie Friesland, een wens van zowel Tjalling van Eysinga als Stichting Stinze-Stiens én van diverse erfgoedorganisaties, waaronder de Nederlandse Kastelenstichting.

« Terug

Sluiten