Manuela Hoepman, coördinator pleitbezorging bij de Nederlandse Kastelenstichting

m-hoepman.jpgdonderdag 10 februari 2022 16:03

Manuela Hoepman: ik ben opgegroeid en woonachtig in wat treffend 'Gelders Arcadië' wordt genoemd. In mijn geboortedorp Doorwerth staat één van de mooiste kastelen van Nederland, terwijl Oosterbeek, het dorp waar ik opgroeide, en mijn huidige woonplaats Arnhem omgeven worden door prachtige landgoederen. De liefde voor kastelen, buitenplaatsen en landgoederen is mij dus met de paplepel ingegeven.
Het belang van beheer en behoud van dit specifieke culturele erfgoed kan ik niet genoeg benadrukken: niet alleen om er nu van te genieten, maar ook om te conserveren voor volgende generaties.
Tijdens mijn studie Algemene Cultuurwetenschappen aan de Open Universiteit was een uitstapje naar de bijzondere leerstoel Historische Buitenplaatsen en Landgoederen aan de Rijksuniversiteit Groningen dan ook een mooie verdieping van de bredere context van Cultuurwetenschappen.
Als coördinator pleitbezorging sluit ik mij graag aan bij de missie van de NKS om bedreigingen van kastelen en buitenplaatsen te detecteren en benodigde acties te initiëren. Dit houdt in dat ik mij als verbindende schakel tussen enerzijds onze experts en anderzijds de vele partners van de NKS in de erfgoedsector opstel. Dat vergt veel organisatie, iets waar ik in het verleden ruime ervaring in heb opgedaan. Daarnaast neem ik de externe communicatie van de NKS op mij. Voor meer informatie, vragen of opmerkingen kunt u mij bereiken via mail (m.hoepman@kastelen.nl) of via telefoonnummer 06-20 09 05 98.

« Terug

Sluiten