Nieuwe publicatie over verdwenen buitenplaatsen Rotterdam

Mockup De Rotte.jpgwoensdag 29 november 2023 12:19

In de sfeervolle Hillegondakerk, Rotterdam Hillegersberg, vond maandag 27 november de presentatie plaats van het tweede boek van Robert J. Ligthelm over buitenplaatsen in en om Rotterdam. 'Buitenplaatsen bij de Rotte. Een verloren Arcadië' beschrijft opnieuw de geschiedenis van enkele verdwenen buitenplaatsen, ditmaal gelegen op de beide oevers van de Rotte en van de Hillegersberg. De publicatie is een prachtig vormgegeven boek dat een mooie aanwinst is voor het onderzoek naar buitenplaatsen.  NKS-expert Taco Hermans schreef voor 'Buitenplaatsen bij de Rotte' de hoofstukken over kastelen; NKS-voorzitter Robert Quarles van Ufford ontving het eerste exemplaar uit handen van de auteur. 

In 2020 leverde Robert Ligthelm 'De Kralingse buitenplaatsen van de 16e tot de 21 eeuw. Een vergeten Arcadië' af dat werd bekroond met de Ithakaprijs 2021. Volgend jaar verschijnt een derde deel dat de nadruk legt op de (verdwenen) buitenplaatsen aan de Schie. Beide boeken zijn te koop via www.picturespublishers.nl

Houd u onze nieuwsbrief in de gaten: in het voorjaar verzorgt Robert Ligthelm een 'kennisexcursie' voor donateurs en belangstellenden naar Rotterdam. 

« Terug

Sluiten