'Vrijheid Vetes Vagevuur' nog t/m 7 mei te zien

FriesMuseum_item_nieuwsbrief 2.jpgmaandag 27 maart 2023 15:18

Graag maken wij u erop attent dat de tentoonstelling 'Vrijheid Vetes Vagevuur' van conservator en NKS-bestuurslid Diana Spiekhout nog tot en met 7 mei te zien is in het Fries Museum.

Een tot nu toe onderbelicht hoofdstuk uit de middeleeuwse geschiedenis wordt tot leven gebracht aan de hand van blinkende muntschatten, fonkelende juwelen, prachtige geschriften en eeuwenoude relieken. Zowel de tentoonstelling als de bijbehorende publicatie zijn samengesteld door Diana Spiekhout, conservator terpencultuur en middeleeuwen. Zij promoveerde in 2020 aan de Rijksuniversiteit Groningen op het middeleeuwse kastelenlandschap. In haar proefschrift analyseerde Diana de ontwikkeling van bisschoppelijke burchten en adellijke huizen in relatie tot het landschap en de samenleving in Noordoost-Nederland tussen 1050 en 1450.
Conservator Diana Spiekhout is een veelgevraagd expert en was te zien in de NPO-serie Het verhaal van Nederland en in NPO-serie Historisch Bewijs, in de aflevering over het zwaard van de Friese vrijheidsstrijder Grutte Pier.

Meer info en tickets via het Fries Museum.

« Terug

Sluiten