Uitreiking boek: Tussen Doorn en Driebergen

WhatsApp Image 2021-09-11 at 16.10.49.jpegwoensdag 22 september 2021 12:15

Op 11 september is het boek "Tussen Doorn en Driebergen - Parels in het hart van de
Stichtse Lustwarande" van auteur Teun Bleijenberg gepresenteerd op buitenplaats Doornveld (Six Architects). Op Open Monumentendag mocht Robert Quarles van Ufford, de nieuwe voorzitter van de Nederlandse Kastelenstichting, het eerste boek in ontvangst nemen. Robert Quarles van Ufford ging die dag in op het thema van de Open Monumentendag "Mijn monument is jouw monument" en de bijzondere rol van buitenplaatsen daarin. Hij gaf een antwoord op de centrale vraag: “Hoe bereiken we zoveel mogelijk mensen op deze dag en hoe zorgen wij ervoor dat iedereen zich welkom voelt op de vele kastelen, buitenplaatsen en andere bijzondere monumenten die ons land rijk is?”.
Robert Quarles van Ufford: “Ik vind het een eer dat ik namens de NKS het eerste exemplaar van ‘Tussen Doorn en Driebergen - Parels in het hart van de Stichtse Lustwaranda’ in ontvangst mag nemen. Auteur Teun Bleijenberg beschrijft in ongeveer 100 bladzijden de geschiedenis van de Velpereng en de ontwikkeling in dit gebied, zoals het ontstaan van de buitenplaatsen Doornveld en Beukenrode (Nieuw-Sterkenburg). Het past daarmee goed in de kennisopbouw die nodig is om de pleitbezorging voor buitenplaatsen en kastelen effectief te kunnen uitvoeren, een rol waar de Nederlandse Kastelenstichting zich verder op gaat toeleggen”.
De auteur introduceerde zijn boek tijdens een feestelijke bijeenkomst op de buitenplaats Doornveld, op Open Monumentendag, zaterdag 11 september jongstleden. Gastheer van de bijeenkomst was restauratiearchitect Jhr. Ir. Diederik Six, de huidige bewoner van buitenplaats Doornveld.

tussen-doorn-driebergen-publicatie         WhatsApp Image 2021-09-11 at 16.44.08

« Terug

Sluiten