Eerste NKS-expertmeeting op Ter Eem

20210916_173931.jpgdonderdag 23 september 2021 11:33

Zonder de expertise en inzet van experts kunnen wij onze kastelen en buitenplaatsen niet behouden voor huidige en toekomstige generaties. De ‘NKS-experts’ adviseren ons op vrijwillige basis over relevante beschermingsvraagstukken en zijn nauw betrokken bij:

  • Gerichte beschermingsacties (indienen zienswijzen, inspreken, ondersteunen of initiëren procedures, adviseren en begeleiden etc.)
  • Pleitbezorging richting beleidsmakers, politici en andere relevante belanghebbenden
  • Het inventariseren, analyseren, agenderen en aandragen van oplossingen voor bedreigingen van kastelen en buitenplaatsen.

20210916_173955

Tot onze vreugde hebben wij reeds de eerste enthousiaste NKS-experts in ons midden kunnen verwelkomen. Aan de expertgroep nemen deel: Petra van Boheemen, Monique Boskma, Annemieke Hogervorst, Frans Krabbendam, Albert Schimmelpenninck, Machteld de Vos van Steenwijk, Johanna van der Werff (coördinator expertgroep) en Ben Olde Meierink (tot op heden hoofd onderzoek bij de NKS en binnenkort met pensioen.
Op donderdag 16 september was de startbijeenkomst van de NKS-expertgroep op Ter Eem. Tijdens de middag is verder ingegaan op de beschermingsactiviteiten en de groeiende urgentie die daarmee is gemoeid, de organisatie en verdere ontwikkeling van de expertgroep. Ook is uitgebreid stilgestaan bij de wens om nog intensiever te gaan samenwerken met andere relevante organisaties in het veld. Een vervolgafspraak is gepland.

Word NKS-expert
Wij zijn nog op zoek naar extra experts. Ben jij geïnteresseerd om je in te zetten voor kastelen en buitenplaatsen in Nederland en deskundig op een of meer van de volgende gebieden?

  • Kastelenkunde/bouwkunde/bouwhistorie
  • Kunstgeschiedenis/bibliotheken/archieven
  • Landschap/park/tuin/biologie/ecologie/water
  • Juridisch (fiscaliteit)/bestuurskunde/planologie
  • Pleitbezorging richting overheden/politiek
  • Fondsenwerving/subsidies.

Meld je dan graag aan. Stuur je cv met korte motivatie ter attentie van: Anniek Meinders (bestuurslid Nederlandse Kastelenstichting), info@kastelen.nl. Meer informatie: neem contact op met Anniek Meinders (bestuurslid) of Robert Quarles van Ufford (voorzitter) via info@kastelen.nl.

« Terug

Sluiten