Restauratie monumentale landschapstuin Landgoed Kasteel Geldrop

spotlight-geldrop.jpgwoensdag 01 mei 2024 13:18

Onlangs is de restauratie van de monumentale landschapstuin op het Landgoed Kasteel Geldrop officieel afgerond. Het hele project heeft vanaf planvorming ruim zeven jaar in beslag genomen. De restauratie was noodzakelijk om de landschapstuin toekomstbestendig te maken.

Het bomenbestand is verjongd en de vervaagde stijlkenmerken zijn teruggebracht. Zieke bomen zijn gekapt en zaailingen zijn verwijderd. Bestrating, bruggen en beschoeiingen zijn vernieuwd. Ook zijn er stuwen aangebracht om het water langer op het landgoed te kunnen vasthouden.

Tijdens de feestelijke bijeenkomst waren ook diverse nazaten van de laatste bewoonster van het kasteel, barones van Tuyll van Serooskerken-Quarles van Ufford, aanwezig. Jos van Lange, voorzitter van Stichting Landgoed Kasteel Geldrop, maakte bekend dat oud-Geldroppenaar Pieter van den Hoogenband de nieuwe ambassadeur is van het landgoed. Van den Hoogenband, drievoudig olympisch kampioen zwemmen en chef de mission Olympische Spelen, benadrukte tijdens de bijeenkomst zijn band met Geldrop en het landgoed.

Landgoed Kasteel Geldrop is gratis toegankelijk voor publiek, zie ook www.kasteelgeldrop.nl

« Terug

Sluiten