De restauratie van twee bijzondere kastelen

Dia2.jpegvrijdag 23 juni 2023 10:49

Op 21 juni jl. bezochten NKS-bestuursleden Robert Quarles van Ufford en Max Schimmelpenninck en Jan van Susante (Bond Heemschut) kasteel Mheer en kasteel Borgharen in Zuid-Limburg.

Beide kastelen zijn schoolvoorbeelden van grootschalige restauratie met participatie door de lokale gemeenschap. Ondanks de enorme uitdagingen weten Diederik de Loë (Mheer) en Ronny Bessems (Borgharen) door hun grote persoonlijke inzet veel moois te bereiken. Zowel in Mheer als in Borgharen zijn de eigenaren en hun team zich bewust van de rol die erfgoedensembles spelen bij de transitie van het landelijk gebied. De NKS ondersteunt deze initiatieven van harte.

De voortgang van de restauratie van kasteel Mheer is te volgen via Instagram (kasteelmheer). Over de restauratie van kasteel Borgharen is eind 2022 het artikel 'Kasteel Borgharen: reddingsactie uit een jongensboek' verschenen in ons magazine Het Buiten. Het artikel is hier te lezen.

Zin om zelf te gaan kijken? Elke zaterdag wordt er om 10.15 en om 13.15 uur een rondleiding in Kasteel Borgharen gegeven. De kosten voor deelname bedragen 5 euro per persoon. Zie voor meer informatie www.kasteelborgharen.nl 

« Terug

Sluiten