dr. Diana Spiekhout nieuw bestuurslid Nederlandse Kastelenstichting

Diana-spiekhout-landscape.jpgzondag 18 september 2022 07:00

Per 15 september is dr. Diana Spiekhout benoemd tot bestuurslid van de Nederlandse Kastelenstichting. Diana Spiekhout (34) studeerde archeologie en promoveerde in 2020 bij het Kenniscentrum Landschap aan de Rijksuniversiteit Groningen op het proefschrift ‘Het middeleeuwse kastelenlandschap van het Oversticht. De ontwikkeling van bisschoppelijke burchten, adellijke huizen en versterkingen in relatie tot het landschap en de samenleving in Noordoost-Nederland tussen 1050 en 1450.’ Daarin pleit ze voor een interdisciplinaire theoretische en methodologische benadering voor kastelen.

NKS-voorzitter Robert Quarles van Ufford: 'Ik ben bijzonder verheugd over het toetreden van Diana Spiekhout. Vanwege haar brede kennis over (vroeg-)middeleeuwse kastelen en haar achtergrond als archeoloog, kan de NKS meer aandacht geven aan het belangwekkende archeologisch kastelenerfgoed'.

Spiekhout is sinds 2018 werkzaam bij het Fries Museum als conservator middeleeuwen en terpencultuur. Ze stelde de tentoonsteling ‘Wij Vikingen’ en de net geopende - en nu al bijzonder goed bezochte - tentoonstelling ‘Vrijheid, Vetes, Vagevuur; de middeleeuwen in het noorden’ samen. Als wetenschapper en conservator probeert ze nieuw onderzoek voor een breed publiek toegankelijk te maken.

« Terug

Sluiten