Eerste NKS-expertmeeting op Ter Eem

20210916_173931.jpgdonderdag 23 september 2021

Zonder de expertise en inzet van experts kunnen wij onze kastelen en buitenplaatsen niet behouden voor huidige en toekomstige generaties. De ‘NKS-experts’ adviseren ons op vrijwillige basis over relevante beschermingsvraagstukken en zijn nauw betrokken bij:

  • Gerichte beschermingsacties (indienen zienswijzen, inspreken, ondersteunen of initiëren procedures, adviseren en begeleiden etc.)
  • Pleitbezorging richting beleidsmakers, politici en andere relevante belanghebbenden
  • Het inventariseren, analyseren, agenderen en aandragen van oplossingen voor bedreigingen van kastelen en buitenplaatsen.

20210916_173955

Tot onze vreugde hebben wij reeds de eerste enthousiaste NKS-experts in ons midden kunnen verwelkomen. Aan de expertgroep nemen deel: Petra van Boheemen, Monique Boskma, Annemieke Hogervorst, Frans Krabbendam, Albert Schimmelpenninck, Machteld de Vos van Steenwijk, Johanna van der Werff (coördinator expertgroep) en Ben Olde Meierink (tot op heden hoofd onderzoek bij de NKS en binnenkort met pensioen.
Op donderdag 16 september was de startbijeenkomst van de NKS-expertgroep op Ter Eem. Tijdens de middag is verder ingegaan op de beschermingsactiviteiten en de groeiende urgentie die daarmee is gemoeid, de organisatie en verdere ontwikkeling van de expertgroep. Ook is uitgebreid stilgestaan bij de wens om nog intensiever te gaan samenwerken met andere relevante organisaties in het veld. Een vervolgafspraak is gepland.

Word NKS-expert
Wij zijn nog op zoek naar extra experts. Ben jij geïnteresseerd om je in te zetten voor kastelen en buitenplaatsen in Nederland en deskundig op een of meer van de volgende gebieden?

  • Kastelenkunde/bouwkunde/bouwhistorie
  • Kunstgeschiedenis/bibliotheken/archieven
  • Landschap/park/tuin/biologie/ecologie/water
  • Juridisch (fiscaliteit)/bestuurskunde/planologie
  • Pleitbezorging richting overheden/politiek
  • Fondsenwerving/subsidies.

Meld je dan graag aan. Stuur je cv met korte motivatie ter attentie van: Anniek Meinders (bestuurslid Nederlandse Kastelenstichting), info@kastelen.nl. Meer informatie: neem contact op met Anniek Meinders (bestuurslid) of Robert Quarles van Ufford (voorzitter) via info@kastelen.nl.

« Terug

Nieuws

Nieuw bestuurslid NKS: Johanna van der Werff

foto-johanna-vander-werff.jpgvrijdag 19 november 2021 Met trots introduceren wij ons nieuwe bestuurslid, Johanna van der Werff: ‘Ik heb een juridische achtergrond in Publiekrecht, met een praktijk in gemeentelijke ruimtelijke ordening. Gedurende ... lees verder

Expertmeeting Amsterdam

Kasteel Twickel vanaf Twickelerlaan.jpgvrijdag 19 november 2021 Op 11 november vond alweer de tweede bijeenkomst van de NKS-expertcommissie plaats, dit keer bij Machteld de Vos in Amsterdam, een van de NKS-experts. Tijdens deze bijeenkomst is dieper ingezoomd ... lees verder

Excursie Huis te Leuvenum

leuvenum-excursie-speelman.jpgvrijdag 19 november 2021 Op 30 oktober jongsleden organiseerde we een excursie naar Huis te Leuvenum. Voor de 30 donateurs was er een warm welkom in Huis te Leuvenum in Ermelo van de familie Sandberg,  wier ... lees verder

Onderzoek Modernisme op de Buitenplaats

foto 3 Soestdijk_1937_02_paviljoen.jpgvrijdag 19 november 2021 Eind 2023 bestaat de stichting Van der Wyck-de Kempenaer 25 jaar. In het kader daarvan zijn wij, prof. Hanneke Ronnes, dr. Conrad Gietman en dr. Claartje Wesselink, als (oud-) medewerkers van de ... lees verder

In the spotlight

Nieuwe publicatie Slot Haamstede

haamstede-foto-anneke-dekker

Lees hier meer

Agenda

Er zijn op dit moment geen bijeenkomsten gepubliceerd. Probeer het op een later moment nog een keer.

Nieuwsbrief

Sluiten