Over Lezing en rondleiding op Kasteel Duivenvoorde

Lezing en rondleiding op Kasteel Duivenvoorde

Dit jaar kleurt kasteel Duivenvoorde Oranje. De families die op het kasteel en landgoed woonden hebben eeuwenlang een bijzondere en innige band gehad met het Huis van Oranje en Oranje-Nassau. Zij vochten aan de kant van de Oranjes, dienden in hoge politieke ambten of waren kamerheer of hofdame voor de opeenvolgende koningen en koninginnen. In 2023 is het 10 jaar geleden dat de inhuldiging van koning Willem-Alexander plaatsvond, een uitgelezen moment om dit bijzondere verhaal te vertellen in de tentoonstelling Franje & Oranje. Aan de hand van meer dan honderd persoonlijke objecten uit de collectie van Duivenvoorde en een aantal bijzondere koninklijke bruiklenen ervaart u deze nauwe, intieme en eeuwenoude band tussen Duivenvoorde en Oranje.

Antoinette van Dorssen, directeur van Kasteel Duivenvoorde: 'In deze tentoonstelling zijn bijzondere bruiklenen te zien die zelden aan het publiek worden getoond. De bewoners van het kasteel waren in dienst van de Oranjes maar veelal ook nauw bevriend. We komen heel dicht bij de bijzondere band tussen de bewoners van Duivenvoorde en de Oranjes. Een verhaal dat we niet eerder zó uitgebreid hebben verteld.'

In samenwerking met kasteel Duivenvoorde, organiseert de NKS een exclusieve lezing door de conservator van Duivenvoorde én een rondleiding met gids.

Tickets via https://www.kasteelduivenvoorde.nl/. Kies aldaar de button 'tickets', kies in de agenda '23 april', kies 'NKS bijeenkomst'. De prijs is € 12,50 p.p. Neemt u s.v.p. wel uw Museumkaart of andere kortingskaart mee.

Wij verheugen ons erop u te ontmoeten! 

 

Programma van Lezing en rondleiding op Kasteel Duivenvoorde

Op zondag 23 april:
13:30 - 14:00 Inloop
14:00 - 14:30 Lezing Door Nieuwenbroek (Simone)
14:30 - 15:45 Rondleiding

Lees meer over het programma

Deel met anderen

Sluiten