Excursieprogramma voorjaar 2022

Na de annulering van het excursieprogramma in 2020 en één excursie in 2021 verheugt het ons zeer dat wij een gevarieerd voorjaarsprogramma van 3 excursies te kunnen aanbieden. Wij hopen u weer in grote getale te mogen ontmoeten.

Inschrijving voor een excursie kan tot 6 april. Mocht u niet beschikken over internet, dan kunt u een brief sturen naar onderstaand adres met daarin uw gegevens inclusief telefoonnummer en uw voorkeur(en) voor de excursie(s). U kunt naar 1 excursies.

Nederlandse Kastelenstichting
Klooster OLV Ter Eem
Daam Fockemalaan 22
3818 KG  Amersfoort

We zien u graag tijdens een van de excursies.
Met vriendelijke groet,
Maja Hullegie, Excursiecommissie NKS

 

Kasteel Ampsen (Lochem)
Vandaag brengen we een exclusief bezoek aan landgoed en kasteel Ampsen in Lochem. Een prachtig 17e-eeuws kasteel waar we persoonlijk worden ontvangen en rondgeleid door de familie. Zeer bijzonder, want kasteel Ampsen is verder niet toegankelijk voor publiek.

Datum:         Zondag 24 april 2022
Tijd:             14.00 – 17.30 uur
Ontvangst:    Koffie/thee
Afsluiting:     Borrel met hapjes
Kosten:         € 50,-

Kasteel Rechteren
We brengen deze dag een bezoek aan kasteel Rechteren, een bijzondere locatie gelegen op een schiereiland in de Overijsselse Vecht. We beginnen met koffie/thee in Grand Café De Fabriek in Dalfsen. Daarna rijden we naar Kasteel Rechteren waar we een rondleiding krijgen van graaf Rechteren van Limpurg door het huis en de tuin. We keren daarna weer terug naar Grand Café De Fabriek voor een afsluiting met een borrel en hapjes.

Datum:           Vrijdag 3 juni 2022
Tijd:               13.00 – 18.00 uur
Koffie/thee:     Grand Café De Fabriek, Koninginnenplein 2, 7721 LS Dalfsen
Afsluiting:        Grand Café De Fabriek
Kosten:           € 65,-

Kasteel Wisch en Kasteel Kemnade met boottocht over de oude IJssel.
Na koffie/thee bij restaurant De Roode Leeuw krijgen wij een rondleiding rondom Kasteel Wisch. Daarna gaan we lunchen in het restaurant. We vervolgen de tocht per boot naar Kasteel Kemnade in Wijnbergen. Hier krijgen we een rondleiding door het oudste gedeelte van het Huis en door het park en tuinen. De terugtocht naar Terborg is wederom per boot waar we afsluiten met een borrel met hapjes.

Datum:               Zaterdag 25 juni 2022
Tijd:                    10.30-18.00
Koffie/thee:         Restaurant De Roode Leeuw, St. Jorisplein 14, 7061 CN Terborg (parkeren)
Lunch/Afsluiting:  Restaurant De Roode Leeuw
Kosten:               € 95,-

Sluiten