Boeken NKS

Onderstaande publicaties van de Nederlandse Kastelenstichting zijn nog verkrijgbaar. U kunt een bestelling plaatsen door een e-mail te sturen naar info@kastelen.nl.

haamstede

Slot Haamstede, Tussen zand en zout
Ernst Dekkers, Liesbeth van Nispen, Ben Olde Meierink, Michiel Purmer, redactie Fred Vogelzang
NKS Publicaties, juni 2021, € 21,95 excl. verzendkosten

Dit boek beschrijft – op basis van nieuw archeologisch, (bouw-)historisch en landschappelijk onderzoek – de fascinerende, bewogen geschiedenis van Slot Haamstede.

voorkantpetersburg

Petersburg, Roem der Hoven, de verdwenen lusthof van Peter de Grotes agent Christoffel Brants
Fred Vogelzang, Emmanuel Waegemans, Harry Donga, Leo Wevers e.a.
NKS Publicaties, juni 2017, € 12,50 excl. verzendkosten

nieuwe functies Nieuwe Functies voor kastelen en buitenplaatsen, Een eeuw herbestemming
Fred Vogelzang
NKS Publicatie, dec 2016, € 10,- excl. verzendkosten
Op dit ogenblik kent Nederland ongeveer 1.000 kastelen en buitenplaatsen. Dat is minder dan een kwart van wat er ooit in ons land gestaan heeft. Onze erfenis aan kastelen en buitenplaatsen is nog altijd indrukwekkend, maar min of meer toevallig tot stand gekomen. 
woontorens Woontorens in Nederland
Taco Hermans
NKS Publicatie, dec 2015, € 10,- excl. verzendkosten
In Nederland hebben misschien wel 3000 kastelen gestaan. Duizend daarvan waren zogenaamde woontorens. Van al die kastelen zijn er enkele honderden over, van de woontorens maar een handjevol. Wat is een woontoren eigenlijk? Dit boek geeft op die vraag een antwoord. 
ambitie-in-steen Ambitie in steen, Bijdragen tot de kastelenkunde in Nederland
NKS Publicatie, dec 2012, € 10,- excl. verzendkosten
De Kastelenkunde in Nederland is een veelzijdige discipline en dat blijkt uit de bijdragen in de nieuwe NKS-bundel. Kastelen zijn geëvolueerd in vorm en type, maar zijn niet alleen een concreet object. Ze spelen ook een sociale en symbolische rol in de samenleving.
architectur Architecture and elite Culture in the United Provinces, England and Ireland, 1500-1700
Hanneke Ronnes
NKS Publicatie, 2006, € 10,- excl. verzendkosten
Deze Engelstalige publicatie stelt het concept kasteel in Nederland, Engeland en Ierland centraal, waarbij zowel het gebruik en de betekenis van dit concept in het heden als in het verleden aan bod komt. Alleen bij de NKS is het boek tegen speciale prijs en in een speciale editie (met kleurenfoto`s) te bestellen, zolang de voorraad strekt. Het werk bevat 70 illustraties.
delftse-colleges De Delftse colleges Kastelenkunde van prof. dr. Jaap Renaud
NKS Publicatie, 2008, € 10,- excl. verzendkosten
Jaap Renaud, de eerste bijzonder hoogleraar Kastelenkunde van Nederland, overleed op de leeftijd van 96 jaar. Bij wijze van eerbetoon aan deze bijzondere man heeft de Nederlandse Kastelenstichting in samenwerking met BAAC bv een boekje uitgegeven met daarin de collegedictaten van de allerlaatste colleges die prof. Renaud aan de TU Delft gegeven heeft.
tekeningen-rademaker De kasteeltekeningen van Abraham Rademaker
NKS Publicatie, 2007, € 25,- excl. verzendkosten
Samengesteld door Charles Dumas, Willem Beelaerts van Blokland en Hanneke Ronnes
Dit nieuwe en zeer rijk geïllustreerde naslagwerk met ca. 550 nog nooit eerder gepubliceerde kasteeltekeningen is gepresenteerd op Nationaal Museum Paleis het Loo te Apeldoorn. Abraham Rademaker was de belangrijkste topografische kunstenaar uit het eerste kwart van de achttiende eeuw.
Sluiten