Nieuwsbrief NKS
Juni 2023

In deze nieuwsbrief aandacht voor de lezing van Renger de Bruin over adel en ridderschap in Utrecht, voor de nieuwe publicatie over de havezate Oldengaerde, voor twee bijzondere restauratieprojecten en het laatste nieuws (met uitnodiging) voor het project 'Oorlog in Arcadië'. Tot slot een interessante vacature! Onze volgende nieuwsbrief verschijnt in september. Wij wensen je een fijne zomer.

(Foto: Kasteel Middachten, tijdens excursie 23 juni jl. Fotograaf: Albert Speelman)

Uitnodiging avondlezing Renger de Bruin

Zes jaar lang schreef Renger de Bruin, senior onderzoeker aan de Universiteit Utrecht, aan zijn imposante studie over de geschiedenis van de adel in Utrecht. Dit voorjaar verscheen het vuistdikke werk Adel en ridderschap in Utrecht, een nieuw standaardwerk dat een overzicht geeft van meer dan duizend jaar adelsgeschiedenis.

Lees verder
Nieuwe publicatie

Een van de mooiste en best bewaarde havezaten in Drenthe is Oldengaerde in Dwingeloo. Het huis ligt verscholen in het groen van het landgoed. Oldengaerde is gebouwd in dezelfde stijl als de herenhuizen die in de zeventiende eeuw langs de Amsterdamse grachtengordel verrezen.

Lees verder
Uitnodiging Study Visit

Het projectteam ‘Oorlog in Arcadië’ organiseert op 5 juli een study visit naar de Utrechtse Heuvelrug. ‘Oorlog in Arcadië’ is een landelijk onderzoeksproject naar de rol van kastelen, landgoederen en buitenplaatsen in de Tweede Wereldoorlog. Study visits zijn bedoeld om met deskundigen en belangstellenden het gesprek aan te gaan en kennis uit te wisselen.

Lees verder
De restauratie van twee bijzondere kastelen

Op 21 juni jl. bezochten NKS-bestuursleden Robert Quarles van Ufford en Max Schimmelpenninck en Jan van Susante (Bond Heemschut) kasteel Mheer en kasteel Borgharen in Zuid-Limburg.

Lees verder
Vacature: Hoofdredacteur Het Buiten

Stichting Het Buiten is op zoek naar een enthousiaste freelance hoofdredacteur voor Het Buiten, magazine voor geïnteresseerden in kastelen, buitenplaatsen en landgoederen.

Lees verder
Klooster OLV Ter Eem | Daam Fockemalaan 22 | 3818 KG Amersfoort
033 - 51 00 577
info@kastelen.nl | www.kastelen.nl

     

 
Bekijk online - Uitschrijven voor deze nieuwsbrief