Nieuwsbrief Nederlandse Kastelenstichting
Mei 2023

In deze nieuwsbrief aandacht voor de succesvolle actie rondom Slot Baarland, de recent verschenen publicaties 'Adel en Ridderschap in Utrecht' en 'Resilient Estate Landscapes Gelderland' en de aanstaande Dag van het Kasteel.
(Foto: Kasteel Rechteren, A. Speelman)

Aantasting Slot Baarland voorkomen

Baarland is een slot van middeleeuwse origine in het gelijknamige Zeeuwse dorp. Tot voor kort dreigde pal naast het rijksmonumentale slot woningbouw te verrijzen, wat het aanzien ervan sterk zou aantasten. In nauw overleg met de Nederlandse Kastelenstichting hebben bezorgde bewoners van Baarland, samen met de eigenaar van het slot, deze ontwikkeling weten te keren.

Lees verder
Nieuwe publicatie 'Adel en Ridderschap in Utrecht'

Renger de Bruin, senior onderzoeker aan de Universiteit Utrecht, schreef zes jaar lang aan een lijvig standaardwerk over de geschiedenis van de adel in de stad en provincie Utrecht.

Lees verder
Nieuwe publicatie 'Resilient Estate Landscapes Gelderland'

Onlangs is de publicatie 'Resilient Estate Landscapes Gelderland' verschenen. Eén van de auteurs is dr. Elyze Storms-Smeets, wetenschappelijk adviseur van het bestuur van de Nederlandse Kastelenstichting.

Lees verder
Dag van het Kasteel 2023

Op 29 mei (2e Pinksterdag) vindt de Dag van het Kasteel plaats. Op deze dag besteden de deelnemende kastelen en buitenplaatsen aandacht aan het centrale thema 'Upstairs / Downstairs', ofwel aan personeel op kastelen en buitenplaatsen.

Lees verder
Excursie kasteel Rechteren

Op vrijdag 12 mei vond de eerste excursie van dit jaar voor donateurs plaats. Evenals vorig jaar was de belangstelling voor kasteel Rechteren in Dalfsen groot. Veertig donateurs werden in twee ...

Lees verder
Klooster OLV Ter Eem | Daam Fockemalaan 22 | 3818 KG Amersfoort
033 - 51 00 577
info@kastelen.nl | www.kastelen.nl

     

 
Bekijk online - Uitschrijven voor deze nieuwsbrief