Nieuwsbrief augustus 2023
Augustus 2023

In deze nieuwsbrief twee thema's in het kader van pleitbezorging: aandacht voor de aantasting van buitenplaats Laarwoud en voor de torenhoge kosten die het beheer van kastelen, buitenplaatsen en landgoederen met zich mee brengen. Andere onderwerpen zijn een nieuwe publicatie en een symposium. Bovenstaande (KLM Aerocarto) foto uit 1952 is van ridderhofstad Gunterstein, waar onze laatste donateursexcursie van dit jaar plaatsvindt.

NKS in actie tegen aantasting buitenplaats Laarwoud

In augustus heeft het expertteam van de Nederlandse Kastelenstichting een zienswijze ingediend bij de gemeente Tynaarlo inzake de voorgenomen grootschalige bebouwing direct grenzend aan de buitenplaats Laarwoud in Zuidlaren.

Lees verder
'Kastelen onder druk: te veel regeltjes en peperduur onderhoud'

Deze maand besteedde RTV Utrecht aandacht aan de hoge kosten van het beheer van kastelen, buitenplaatsen en landgoederen.

Lees verder
Nieuwe publicatie

In 'De Ziel van De Binckorst' brengt Miep Smitsloo-de Graaff vele aspecten rondom het enige kasteel van Den Haag tot leven

Lees verder
Symposium: ‘De Toepassing van Goud in Middeleeuwse Kunst in Nederlandse Collecties’

Twee prachtige kunstwerken uit Nederlandse collecties, een altaarstuk met de Kroning van Maria (Duitsland, 1510-1530) in Kasteel Huis Bergh en een Kruisiging toegeschreven aan de Meester van Lindau (Duitsland, 1430) in Museum Catharijneconvent Utrecht zijn onlangs gerestaureerd.

Lees verder
Klooster OLV Ter Eem | Daam Fockemalaan 22 | 3818 KG Amersfoort
033 - 51 00 577
info@kastelen.nl | www.kastelen.nl

     

 
Bekijk online - Uitschrijven voor deze nieuwsbrief