Nieuwsbrief Nederlandse Kastelenstichting
maart 2023

In deze nieuwsbrief aandacht voor diverse activiteiten, waaronder de speciale lezing op kasteel Duivenvoorde en het bijzondere project 'Oorlog in Arcadië'.

Reminder lezing en bezoek Franje & Oranje

Er zijn nog plekken beschikbaar voor de lezing over en bezoek aan de nieuwe tentoonstelling Franje & Oranje die vanaf 7 april is te zien op kasteel Duivenvoorde.

Lees verder
Study visits en erfgoedbijeenkomsten 'Oorlog in Arcadië, 1940-1945'

Op 8 maart vond de eerste van vier study visits plaats van het project Oorlog in Arcadië, een landelijk onderzoeksproject naar de rol van kastelen, buitenplaatsen en landgoederen in de Tweede Wereldoorlog. In dit onderzoeksproject van het Gelders Genootschap en de NKS wordt zowel gekeken naar de geschiedenis (wat is er gebeurd op kastelen en buitenplaatsen?) als naar het erfgoed (hoe gaan we er nu mee om?).

Lees verder
'Vrijheid Vetes Vagevuur' nog t/m 7 mei te zien

Graag maken wij u erop attent dat de tentoonstelling 'Vrijheid Vetes Vagevuur' van conservator en NKS-bestuurslid Diana Spiekhout nog tot en met 7 mei te zien is in het Fries Museum.

Lees verder
Stinzenflora op kastelen en buitenplaatsen

Op het Landgoed Fraeylemaborg in Slochteren staat april in het teken van de stinzenplanten. Er is een mooie route uitgezet met informatiebordjes voor bezoekers.

Lees verder
Klooster OLV Ter Eem | Daam Fockemalaan 22 | 3818 KG Amersfoort
033 - 51 00 577
info@kastelen.nl | www.kastelen.nl

     

 
Bekijk online - Uitschrijven voor deze nieuwsbrief