Nederlandse Kastelenstichting - kenniscentrum voor kasteel en buitenplaatsNederlandse Kastelenstichting - kenniscentrum voor kasteel en buitenplaatsNederlandse Kastelenstichting - kenniscentrum voor kasteel en buitenplaats

Burg Hohes Haus

Burg 18
D 48619 Heek-Nienborg (DUITSLAND) (Overijssel)
T + 492568/57011
E mail@wachtmeisterhaus.de
burghoheshaus.de

Hohes Haus werd aan de noordzijde het burcht-complex gebouwd als deel uit van de ringmuur. De kern van het huis, dat van het fundament tot aan het begin van het dak reikt, dateert uit de 14e eeuw. ... lees meer

Hohes Haus werd aan de noordzijde het burcht-complex gebouwd als deel uit van de ringmuur. De kern van het huis, dat van het fundament tot aan het begin van het dak reikt, dateert uit de 14e eeuw. In de huidige vorm -als een voornaam, twee verdiepingen tellend, gebouw uit de renaissance met puntgevel en rad-ornamenten en van binnen met een rond gewelfde kelder- stamt het uit ongeveer 1630.

Theodor von Heyden kocht bij zijn aantreden als `Landrat` van Kreis Ahaus in 1834 Hohes Haus en verbouwde het door er kantoorruimtes in te maken tot een gebouw voor het Landratamt en de Kreis. Bij zijn overlijden liet hij het geheel aan zijn dochter Sofia von Heyden na. Vervolgens vererfde het op haar jongste zuster Virginia. Zij benoemde op haar beurt in 1905 haar neef Lodewijk von Bönninghausen tot erfgenaam.

In 1967 kwam Hohes Haus aan diens zoon baron Lodewijk von Bönninghausen. Hij was in 1909 op Hohes Haus geboren en hij woonde er voor een geruime tijd, tot zijn overlijden in 2005.

Tegenwoordig is Burg Hohes Haus in een Nederlandse stichting ondergebracht met onder andere leden van de familie von Bönninghausen in het stichtingsbestuur. Zij zijn verantwoordelijk voor het behoud van Burg Hohes Haus in Nienborg.

×
Afbeeldingen van Burg Hohes Haus

NKS | Klooster OLV Ter Eem | Daam Fockemalaan 22, 3818 KG Amersfoort | T 033 51 00 577 | E | KvK nr.: 41149488