Nederlandse Kastelenstichting - kenniscentrum voor kasteel en buitenplaatsNederlandse Kastelenstichting - kenniscentrum voor kasteel en buitenplaatsNederlandse Kastelenstichting - kenniscentrum voor kasteel en buitenplaats

Eric Rijnders


Eric Rijders is in 1965 in Italië geboren maar al eind 1971 naar Nederland verhuisd. Via Amersfoort, Leusden, Amsterdam en Vollenhove is hij terechtgekomen in Zwolle. Daar woont hij met zijn vrouw en drie mooie dochters in een historisch pand op de voormalige stadswal. Die monumentale landingsplaats is niet toevallig, want Eric heeft altijd belangstelling gehad voor kunst en geschiedenis.
Die belangstelling bracht hem, na een ‘veilige’ rechtenstudie in Utrecht, ook naar een veel leukere studie kunstgeschiedenis in Leiden. In zijn dagelijkse werk heeft hij daar helaas nooit veel mee kunnen doen, al is hij twintig jaar geleden nog wel korte tijd secretaris geweest van de Stichting Vakgroep Restauratie en kan hij in zijn huidige functie (als directeur van een goede doelenfonds voor jongeren) soms historisch-educatieve programma’s financieren.

Maar gelukkig telt de week meer uren, en was er ruimte voor nevenfuncties waarin Eric zijn affiniteit met monumenten wel kan botvieren: momenteel als voorzitter van de monumentencommissie in Oldebroek, commissaris bij de NV Bergkwartier in Deventer en commissaris bij de Monumentenwacht Noord-Brabant.

Kastelen zijn misschien wel de meest monumentale monumenten, dus Eric is blij dat hij zich de komende jaren ook mag gaan inzetten voor de NKS. Wat hij daarbij hoopt te brengen is vooral een breed maatschappelijk referentiekader en een breed netwerk. Of het nu gaat over monumentenzorg, landschapsbeheer, vastgoedfinanciering, duurzaamheid of fondsenwerving: hij is er de afgelopen 25 jaar op enig moment mee bezig geweest en kent mensen die er nog steeds elke dag mee bezig zijn. Eric zou het mooi vinden om iets van die ervaring en die inzet te kunnen laten bijdragen aan het werk van de NKS.

 
NKS | Klooster OLV Ter Eem | Daam Fockemalaan 22, 3818 KG Amersfoort | T 033 51 00 577 | E | KvK nr.: 41149488