Is deze e-mail niet goed leesbaar? Ga dan naar de online versie.
Nieuwsbrief van de Nederlandse Kastelenstichting, kenniscentrum voor kasteel en buitenplaats - 1 juni 2017
Nederlandse Kastelenstichting
Nederlandse Kastelenstichting op Facebook
Nederlandse Kastelenstichting op Twitter

In deze digitale nieuwsbrief aandacht voor het volgende:

Publieksverslag NKS 2016
Dag van het Kasteel 2017
Dag van het Kasteel in Groningen
Gezocht medewerker marketing/communicatie en pr
Gezocht archivaris
What to do with heritage, een rapport van de NKS
Beleef meer met de gratis provinciale kastelengids
Boek van de Maand
Kasteel & Buitenplaats
Korte berichten

Publieksverslag NKS 2016
Beste lezer, met deze nieuwsbrief ontvangt u ook ons publieksverslag. Hierin kunt u lezen op welke wijze we in 2016 weer veel mensen hebben kunnen laten meedelen in onze kennis over kastelen en buitenplaatsen. Het geeft een goede impressie van onze activiteiten. Dit was allemaal niet gelukt zonder de passie en gedrevenheid van bestuur en medewerkers, de steun en betrokkenheid van onze donateurs en vrijwilligers en de samenwerking met weer veel meer (erfgoed)partners. U allen hartelijk dank daarvoor. Kijk op onze website voor meer! Heidi van Limburg Stirum, directeur NKS.
Meer informatie
Dag van het Kasteel 2017
Aanstaande 5 juni is voor de tiende keer de Dag van het Kasteel. Een evenement waar de NKS trots op is! U heeft dit jaar keuze uit maar liefst 120 locaties. De website geeft de bezoekers toegang tot zowel algemene als verdiepende informatie over de deelnemende locaties. Neem snel een kijkje op dagvanhetkasteel.nl en ontdek welke locatie u dit jaar tijdens de Dag van het Kasteel gaat bezoeken. Bekijk ook de programmafolders van Utrecht, Overijssel en Noord-Holland
Meer informatie
Dag van het Kasteel in Groningen
Morgenmiddag (vrijdag 2 juni) is de feestelijke aftrap van Dag van het Kasteel in Groningen. U bent welkom op het Smaakmaker Evenement op Borg Welgelegen. Geniet van verschillende hartige en zoete hapjes waaronder gebak en crostini’s. Geheel in stijl legt de kokkin uit hoe de lekkernijen zijn gemaakt. Studente van de Rijksuniversiteit Groningen en bevlogen vrijwilligers van de borgen vertellen over `hun` borg en waar je op moet letten als je op de Dag van het Kasteel over het borgterrein wandelt. U kunt zich nog aanmelden via: dvhk@kastelen.nl. Met dank aan De Wyck van der-Kempenaer stichting en Het Groninger Landschap.
Meer informatie
Gezocht medewerker marketing/communicatie en pr
De NKS vindt haar werk relevant en wil hét kenniscentrum voor kasteel en buitenplaats zijn. En dat ons werk meer impact heeft. Onze ambitie is dat anderen dat ook in ons herkennen. Dat willen we sterker gaan uitdragen. Daarom zoekt de NKS een marketing/communicatie en pr medewerker. Ga jij ons helpen daarbij? Kijk hier voor meer informatie over de vacature.
Meer informatie
Gezocht archivaris
De NKS heeft delen van het archief van prof. Renaud, bestaande uit boeken, archiefstukken en beelddragers onder haar beheer. Begin 2017 is met succes de eerste fase van de inventarisatie van het archief afgerond. De ambitie is om eind 2018 het gehele archief geïnventariseerd te hebben. Kom jij ons team versterken? Bekijk hier de vacature.
Meer informatie
What to do with heritage, een rapport van de NKS
In dit rapport maakt Frieda Kreuer, afgestudeerd aan de UvA, een vergelijkend onderzoek naar het gebruik van en de perceptie over de buitenplaatsen en kastelen in Nederland, Engeland en Duitsland. Een van de vragen die het rapport probeert te beantwoorden is waarom de buitenplaatsen en kastelen een relatief kleine rol spelen in de culturele gedachtengoed van de Nederlanders. 
Meer informatie
Beleef meer met de gratis provinciale kastelengids
Voor de Dag van het Kasteel ontwikkelt de NKS sinds 2016 jaarlijks kastelengidsen met achtergrondinformatie en fiets- en/of wandelroutes. Deze gidsen bieden interessante informatie over kastelen en buitenplaatsen aan bezoekers en geïnteresseerden. De gidsen zijn niet gebonden aan de Dag van het Kasteel en zijn het hele jaar door te gebruiken. Ze zijn gratis verkrijgbaar bij verschillende VVV’s, deelnemende locaties, digitaal op onze website of via de volgende links: Utrecht, Groningen, Noord-Brabant en Overijssel.
Meer informatie
Boek van de Maand
Ditmaal een bijdrage van onze junior researcher Frieda Kreur, zij heeft onlangs een onderzoek bij de NKS gedaan over het gebruik van en de perceptie over kastelen en buitenplaatsen in Nederland in vergelijking met Engeland en Duitsland. Met de bespreking van de boeken `Denkmalwerte, Beiträge zur Theorie und Aktualität der Denkmalpflege` en `Ladies of the Manor, How wives and daughters really lived in country house society over a century ago` probeert zij te achterhalen of er een typisch Duitse of Engelse wijze van schrijven over het verleden is.
Meer informatie
Kasteel & Buitenplaats
Deze keer is de Kasteel & Buitenplaats weer een themanummer van de Dag van het Kasteel. Deze jubileumeditie van de Dag van het Kasteel heeft als thema meegekregen: `Rondom Kasteel en Buitenplaats`. Doreen Flierman beschrijft de Twentse Textiellandgoederen, Yme Kuiper en Carla Oldenburger gaan dieper in op de Groninger Borgen en Fred Vogelzang schetst de ontwikkeling van de Ridderschap van Utrecht, een bijzondere partner van de Dag van het Kasteel 2017. 
Meer informatie
Korte berichten
Mannen met een missie vanaf 2 juni op Kasteel Amerongen
Bouw je eigen kasteel met deze bouwplaat
Landgoedwandelingen in Salland
Artikel Herenhuis `Een grootse entree`

© 2017 | Nederlandse Kastelenstichting, kenniscentrum voor kasteel en buitenplaats